Kiaulienos karka – 800-1000 g
Česnakas – 5-6 skiltelės
Druska – 1 v. šaukštas
Malti pipirai – 1 a. šaukštelis
Majonezas – 1 v. šaukštas
Medus – 1 a. šaukštelis
Garstyčios – 1 a. šaukštelis
Prieskoninės žolelės – pagal skonį
GAMINIMAS:
Karką gerai išplauti ir odą nugrandyti peiliu, nusausinti. Odoje peiliu padaryti gilias skylutes ir jas užpildyti supjaustytomis per pusę česnako skiltelėmis. Įtrinti druską, pipirus, prieskonines žoleles pagal skonį. Karką aptepti majonezo, medaus ir garstyčių mišiniu. Palikti kelioms valandoms marinuotis, būtų idealu – nakčiai. Karką įdėti į kepimo rankovę, įkaitinti orkaitę iki 160-170 laipsnių ir kepti 2-2,5 valandos. Išjungti orkaitę ir leisti dar pastovėti 30 minučių.
Česnakas – 5-6 skiltelės
Druska – 1 v. šaukštas
Malti pipirai – 1 a. šaukštelis
Majonezas – 1 v. šaukštas
Medus – 1 a. šaukštelis
Garstyčios – 1 a. šaukštelis
Prieskoninės žolelės – pagal skonį
GAMINIMAS:
Karką gerai išplauti ir odą nugrandyti peiliu, nusausinti. Odoje peiliu padaryti gilias skylutes ir jas užpildyti supjaustytomis per pusę česnako skiltelėmis. Įtrinti druską, pipirus, prieskonines žoleles pagal skonį. Karką aptepti majonezo, medaus ir garstyčių mišiniu. Palikti kelioms valandoms marinuotis, būtų idealu – nakčiai. Karką įdėti į kepimo rankovę, įkaitinti orkaitę iki 160-170 laipsnių ir kepti 2-2,5 valandos. Išjungti orkaitę ir leisti dar pastovėti 30 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą